Uitslag master 5 mei 2007 in Nijlen

Zaterdagmiddag 5 mei vertrokken 4 masters van Neptunus '58 naar het Belgische Nijlen voor hun eerste internationale masterwedstrijd. De Schijndelse vereniging was één van de in totaal zeven Nederlandse clubs.

De oudste deelnemer was Marios vd Bersselaar (50+). Hij startte op de 50 school en de 50 vrij en werd op beide afstanden eerste. Wel bleef hij net boven zijn beste tijden.
Niall Carroll komt uit in de categorie 30+. Hij zwom net als Marios de 50 school, maar had daar zo'n zin in, dat hij veel te vroeg van het startblok vertrok. Op de 100 meter wachtte hij keurige op het startschot en zwom naar de 1e plaats in een verbetering van zijn beste tijd 3,5 seconde. Hij verbeterde hiermee ook zijn eigen masterrecord.
In de categorie pre-master (20+) waren er 2 zwemmers namens Neptunus '58: Frank Hovenier en Sandra Schellekens. Frank won de 200 wissel en de 50 rug en werd 3e op de 50 vlinder. Op de 200 wissel verbeterde hij zijn 2 jaar oude pr met een halve seconde. Dit was tevens goed voor een masterrecord. Op de 50 rug zwom hij eveneens een masterrecord, hoewel hij 0.13 boven zijn beste tijd zwom. Sandra zwom de 800, 100 en 50 vrij. Op de 800 en 50 vrij was ze de snelste, op de 100 meter moest ze 1 zwemsters voor zich dulden. Voor haar waren er geen persoonlijke records, maar op de 800 meter was er wel een verbetering van haar eigen masterrecord, wat stond sinds de NK masters van 2 weken geleden.

Na afloop van de wedstrijd kregen alle deelnemers in de kantine van het zwembad nog boterhammen. Waar je bij open water wedstrijden vaak een T-shirt of pet als aandenken krijgt, is het bij de masterwedstrijd in Nijlen gewoonte dat alle deelnemers een fles wijn krijgen. En die is niet vooraf al in het startgeld verrekend: een 50 of 100 meter kost slechts 80 eurocent!

Uitslag


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'